Vi har et ønske om at dette brødet kan gi en merverdi for Melhus IL sine medlemmer, sier daglig leder Lars Utseth ved Melhus bakeri.

«Æ e stolt»-brødet ble lansert under på Melhuscupen i Gruva, Melhus lørdag 17. og søndag 18. august 2019. 3 kroner av hvert brød gir vi tilbake til Melhus Idrettslag. 

Vi kaldhever ÆESTOLT brødet over minimum 15 timer, dette gjør vi bevisst for å ikke stresse kornet som gjør at enzymaktiviteten i deigen starter å brytes ned. Hovedgevinsten med dette er at kornet blir lettere å fordøye og ta i mot av kroppen. Man kan også nevne at smaken blir mye bedre og vi bruker kun 2 gram gjær pr brød.

Ærlig prosess uten bruk av kunstige tilsetningsstoffer. Grovt Speltbrød består av sammalt spelt, siktet spelt, vann, surdeig, litt gjær og salt. Spelt er over 10000 årgammel korntype og en av våre første dyrkbare urkorntyper. 

– Vi har en tanke om å få til en abonnementsordning, der medlemmer kan få sitt daglige brød til en ok pris. En del av overskuddet går tilbake til Melhus IL. Vi har også et ønske om at «Æ e stolt»-brødet kan bli Melhusbrødet for alle innbyggere i Melhus. Vi er stolte av Melhus, og vi er stolte av å ha fått til dette samarbeidet, forteller Utseth i pressemeldingen.

Mat og ernæring 

Utseth opplyser at da Melhus bakeri fikk en forespørsel fra Melhus IL om de kunne samarbeide om et felles prosjekt, kom man raskt frem til at mat og ernæring er svært viktig hvis man driver med idrett.

– Hva er da bedre enn at vi kunne lage et brød som var dedikert til «Æ e stolt»-bevegelsen? sier Utseth.

Melhus Fotball er en «Æ e stolt»-klubb, og «Æ e stolt» er en ideell bevegelse for alle typer lag, klubb, trenere og spillere.

Sterke bånd

Utseth legger til at Melhus bakeri har sterke bånd til Melhus, selv om de nå er plassert på Sandmoen.

– Vi har tre utsalg og det ene er midt i Melhus sentrum, som nok er godt kjent for Melhus sine innbyggere, sier Utseth.

Bakt på spelt

Han opplyser at «Æ e stolt»-brødet er bakt på spelt; en gammel kornsort som har vært dyrket i 10.000 år.

– Spelt har større næringsverdi, smaker mer enn hvete og har mykere gluten som gjør at mange har lettere for å fordøye gluten, sier Utseth.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *