Smak

Du har i alt ca. 10 000 smaksløker – og hver smaksløk inneholder 50–100 smaksceller.

Smaken av wienerbrød.

Smaken av surdeigsbrød.

Smaken av marsipan.

Vi kan alt om de virkelig gode, rene og naturlige smakene fra råvarene. Vi har en anelse hvordan disse smaker – det er gjenkjennende.

Image with visual parallax effect

Ekte smak

Kjærlighet og lidenskap for ekte smak.

Vi er ikke så vant til å smake veldig nøye og lenge i dag. Smak er oftes eksplosiv. Man tilsetter smak av sterke krydder, hvitløk, sukker eller salt –eller den kjente smaksforsterker tilsettes for at du skal smake fort og mye, lengst frem på tunga.

Man må lære seg å kjenne etter hva den enkelte ingrediens smaker. For å få frem de beste smaker og de som varer lengst i munnen, må man lage mat fra bunnen av. Ingen lettvint løsning.

Baker man brød, er brødets smak avhengig av lang hviletid og lang steketid. Smaken av kornet vil komme frem og surdeigen hjelper prosessen. Ulike sorter korn smaker også forskjellig. 

Smaken av ekte mandel, ekte vanilje – ekte fløte. Det er kvalitet i ekte smak. Det er håndverk og konditorer som brenner for det de lager – og har lidenskapen for den ekte smaken.