Vår historie

Melhus bakeri- hverdagslykke helt tilbake til 1914.

Et lite håndverksbakeri som har holdt fast ved det opprinnelige, men i stadig i bevegelse i å tenke nytt og være skapende. For oss er smak nøkkelen til å jobbe frem gode kvalitetsprodukter.

Håndverksbakeriet Melhus Bakeri ble etablert i 1914. Bakeriet ble de første årene drevet under samvirkelagets styre. Den første bestyreren var Thomas Ellefsen. Han og familien bodde i andre etasje over bakeriet og han hadde en ukelønn på 25 kroner. Frem til krigens dager var det kun to ansatte ved bakeriet, og man hyrte inn ekstra hjelp ved de store høytidene. I 1986 ble bakeriet overtatt av private eiere. Bakeriet eies i dag av Lars Utseth. Han startet som lærlingegutt på gulvet i 1995, og har siden gått gradene i bakeriet. 

Lars Utseth Melhus Bakeri 

Vår bakerifilosofi

Ingen unødvendige tilsetningsstoffer og råvarer av høyeste kvalitet.

Hemmeligheten med å lage gode bakverk og brød, er å bruke de beste råvarer. Derfor bruker vi kun de beste råvarer av høyeste kvalitet. 

I våre kaker bruker vi norsk fløte kun tilsatt litt søtning, som gir en smak brukt i generasjoner. Våre surdeigsbrød bakes med ekte surdeig og stekes på steinovn som gir friskere smak og et saftigere produkt. Vi tror at med naturlige råvarer, et grundig håndverk og kjærlighet til faget, så gir det smaksrike og ekte produkter som du kan nyte. 

«Jeg garanterer at våre produkter er omsorgsfullt behandlet og laget fra grunnen av.»

Lars Utseth, daglig leder
Image with visual parallax effect

Kreative konditorer

Kaker laget fra grunnen av med rene smaker; det kjennetegner Melhus bakeri.

Det som i sin tid var et lite bakeri som bakte til samvirkebutikker, har utviklet seg til å bli en bedrift med egne utsalg. Melhus Bakeri har 12 ansatte bakere og konditorer, pluss 16 ansatte i de tre utsalgene på Melhustorget, Heimdal og Valentinlystsenteret.

Råvaren – mest mulig ren, uten tilsetningsstoffer. Lang hevetid, med surdeig, bakt i steinovn, gir alltid det beste resultat for et bakverk både næringsmessig, holdbarhet og for smaken. Kaker laget fra grunnen av med rene smaker; det kjennetegner Melhus bakeri.

Et mål for oss er å kunne være en del av det lokale livet – lokalt, og i regionen. Matutnytting er noe vi ønsker å bidra til. Nye prosjekter dukker stadig opp – som Ølsprøtt og Ferdabrød. De har skapt ringvirkninger for lokalt urkorn og utnytting av råvarer som enten blir kastet eller brukt til dyrefor. Nå skal Pilegrimer få Ferdabrød med seg på reisen.